FacebookTripadvisorMusic
Close

Izleti

KornatiPhoto

Razgled Zadra

Razgled grada Zadra (poludnevni izlet) – Povijesna jezgra grada stara je više od 3000 godina! Gdje god prođete ovim gradom, proći ćete mjestima gdje su prije Vas već koračali Iliri, Rimljani, Bizantinci, Mlečani, Napoleon, Habsburgovci...

Razgled grada Zadra uz pratnju vodiča traje minimalno 2 sata: šetnja povijesnom jezgrom grada s obilaskom rimskog foruma, jedinstvene crkve Sv. Donata, katedrale Sv. Stošije, crkve Sv. Marije, crkve Sv. Krševana, crkve Sv. Šime, crkve i samostana Sv. Frane s predivnim renesansnim klaustrom, razgled Kopnenih vrata i gradskih zidina, Trga pet bunara, Narodnog trga i svakako Morskih orgulja i Pozdrava Suncu.

Preporuka: posjet Stalnoj izložbi crkvene umjetnosti Zlato i srebro Zadra u benediktinskom samostanu Sv. Marije, Muzeju antičkog stakla Zadar ili Arheološkom muzeju... svakako preporučujemo posjet zvoniku katedrale sv. Stošije s kojega se pruža nezaboravan pogled na grad i otoke.


NP Kornati

Nacionalni park Kornati (cjelodnevni brodski izlet) - Provedite prekrasan dan na moru, u jednom od najljepših otočja Mediterana!

Kornati su jedno od najljepših otočja mediteranske obale, prostor nezaboravne ljepote, jedinstven splet oko 150 nenaseljenih otoka, otočića, hridi i uvala za koje je George Bernard Shaw napisao kako je "posljednjeg dana Stvaranja Bog poželio okruniti svoje djelo i stvorio Kornate od suza, zvijezda i daha". Brodom se plovi između prekrasnih otoka, uz pristajanje u jednoj od najljepših uvala arhipelaga. Kornati su raj za sve one koji znaju uživati u prirodnim ljepotama i kristalno čistom moru!


NP Krka

Nacionalni park Krka (cjelodnevni izlet) - Čudesna rijeka hrvatskoga krša!

Sa svojih sedam sedrenih slapova, Krka je prirodni i krški fenomen. U mnoštvu slapova ističu se Skradinski buk i Roški slap, a između njih, otočić Visovac koji se kao pejsažni dragulj smjestio na ujezerenom dijelu rijeke te tijekom burne povijesti uvijek bio oaza mira i molitve sa svojim franjevačkim samostanom i crkvom kao tvrđavom duhovnosti, morala, vjere, hrvatske kulture i nacionalnog identiteta.

Iskoristite vrijeme za ugodnu šetnju označenim šumskim stazama uz rijeku, a možete posjetiti i mali muzej u sklopu parka, kao i stari mlin. Također, u ljetnim mjesecima možete uživati kupajući se u osvježavajućim vodama bistre rijeke i fotografirati prekrasnu prirodu parka.

Prije ili poslije posjeta NP Krka svakako se preporučuje i razgledanje stare gradske jezgre Šibenika.


NP Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera (cjelodnevni izlet) - Neponovljiva ljepota prirode Plitvičkih jezera s pravom je uvrštena na popis svjetske baštine.

Stoljećima je voda svojim tokom i taloženjem sedrenih barijera stvarala 16 međusobno povezanih jezera i slapova. Bogatstvo flore i faune, šume i planinski zrak ovaj kraj čine uistinu jedinstvenim. Godine 1979. UNESCO je najstariji hrvatski nacionalni park s pravom proglasio svjetskom prirodnom baštinom. Doživljaj trosatne šetnje parkom upotpunjuje vožnja električnim brodom. Jezera će Vas očarati svojom modro-zelenom bojom, a svaki novi posjet bit će neponovljiv doživljaj ljepote i snage prirode!


NP Paklenica

Nacionalni park Paklenica (cjelodnevni izlet) - Kanjon Paklenice duboko je urezan u Velebit te predstavlja jedinstven i neobičan dodir mora i planine.

Kanjon Paklenice, istovremeno i glavni ulaz u Nacionalni park Paklenica, najvredniji je prirodni fenomen i biser Velebita. Ovdje možete pronaći preko 150 km dugu mrežu pješačkih staza, koje se svakako preporučuju ljubiteljima prirode i pješačenja u proljeće i jesen. Staze se protežu od mora do unutrašnjosti planine Velebit te turistima i alpinistima koji se uspinju stazom pod Anića kukom (714 m) – najvećim stijenama Velebita, nudi svu svoju veličanstvenost i ljepotu.


Nin

Nin (poludnevni izlet) - Najstariji hrvatski kraljevski grad Nekoć hrvatski kraljevski grad i jedan od važnih kulturnih središta, o čemu svjedoče i mnogi spomenici ranohrvatske arhitekture osmog i devetog stoljeća. Posjetite Muzej ninskih starina i crkvicu Sv. Križa - najmanju katedralu na svijetu, a nakon razgleda povijesne jezgre Nina uputite se u otkrivanje prekrasnih prirodnih pješčanih plaža u neposrednoj okolici grada.


Vožnja kanuom / rafting

Vožnja kanuom / rafting na rijeci Zrmanji (cjelodnevni izlet) - prava avantura na rijeci!

Rijeke Zrmanja i Krupa spadaju među najljepše rijeke u Europi, savršeno kristalna voda, spektakularan kanjon s veličanstvenim slapovima. Vidjet ćete raznoliki svijet flore i faune te istražiti tipičan krški fenomen - sedrenih slapova i barijera. Brzo ćete svladati tehniku upravljanja sit-on-top kajaka postupno ulazeći u prekrasan i dubok kanjon. Nakon prvih sat vremena veslanja laganih brzaca posjetit ćete prekrasne slapove rijeke Krupe, gdje ćete moći i zaplivati u kristalno čistoj vodi. Više uzbuđenja i brzaca čeka na vas u nastavku izleta niz rijeku sve do Muškovaca, gdje putovanje završava.